Tandvård & hälsorum vid Farstas tak

Längst upp i det första höghuset vid Farsta Centrum, Storforsplan 1 är adressen, där har flera generationer Farstabor fått sina tänder lagade. Numera kan du få hjälp att må bättre i resten av kroppen och i själen också. – En sund kropp ger en frisk mun, hela livet, säger Erik Davidsson och hälsar välkommen.

Du passerar en liten anspråkslös skylt vid porten: Tandvård & Hälsorum. Sedan är det är bara att trycka på hissknappen så är du på 14:e våningen. Häruppe är utsikten bedårande i tre väderstreck, och våningen på två plan känns varm och personlig. Också bemötandet från Erik och hustrun Liselott är hjärtligt.

– Det var roligt att du tycker det, säger Liselott. Vi hoppas ju att du och alla våra klienter ska må så bra som möjligt. Det är vårt jobb.

Liselott och Erik berättar sin härliga historia. Tycke uppstod när tandsköterskan och tandläkaren möttes, och sedan den gången för  år sedan har de varit oskiljaktiga. Tillsammans kom de att utveckla behandlingen av tänder till att innefatta hela kroppen.

– Man kan se i en människas mun hur hon mår. Tandhälsan påverkar den allmänna hälsan, och vice versa. Vi har ett helhetstänk inom hälsa, och tar det ett steg längre, säger Erik.

Rökning, mat, stress, motion, sömn – det är mycket som påverkar tänder, hjärta, kärl och vår livskvalitet. Liselott hängde av sig tandsköterske-dressen och vidareutbildade sig till massageterapeut, personlig tränare och också kost & näringsrådgivare. Här på 14:e våningen – där tandläkare har huserat sedan huset byggdes 1959  – erbjuder nu Tandvård & Hälsorum en säker väg för att förändra din livsstil.

– Ja, och den vägen ser ju annorlunda ut för alla. Vi har nära kontakt med dig som kund. Vi skräddarsyr behandlingar. Det ska fungera för just dig, och det ska vara kul, säger Liselott, som på sin fritid leder grupper på Friskis & Svettis i Farsta och i Tyresö.

– Ja, det har jag gjort i 24  år nu. Mitt stora intresse är att få människor omkring mig att må bra.

Vi tittar lite på tandklinikens moderna utrustning, som möjliggör inte bara all tänkbar tandvård och tandhygienisk behandling, utan också enklare hälsoundersökningar (blodtryck, -fetter och -socker). Metaller undviks, och vid implantat används titan. Här  finns möjligheter att analysera röntgenbilder och upptäcka benskörhet.

Och här finns två erfarna yrkesmän som brinner för att ge dig bästa tänkbara behandlingar, och dessutom har ett kontaktnät till annan specialistvård, om så skulle behövas.

– Vi har fått bra respons från våra kunder, som uppskattar att vi erbjuder ett helhetstänk kring hälsa. Ni är alla välkomna, säger Erik.